La sminken glitre på festival

Jente holder sminkekost og har dekorativ blå glittersminke under øyet
Hender som holder gullglitter

Mengder med glitter, sprakende farger og edelstener klistret i panna: Festival er et av de stedene man virkelig kan leke seg på sminkefronten!

Festivalsesongen er på trappene, og sparkes årlig i gang av den trendsettende Coachella-festivalen i California. Den går av stabelen i april hvert år, og gjestes av stjerner som Kendall Jenner, Katy Perry og Gigi Hadid.

Dit kommer det celebre klientellet først og fremst for musikk og dans – men den feststemte gressmatta er definitivt også et sted for å se og bli sett. Så hvis du leter etter inspirasjon for hvordan du kan eksperimentere med antrekk, hår og sminke på sommerens festivaler, bør du med andre ord se mot Coachella.

Noe av det morsomste med festival er at alt er lov, og at det er helt innafor å ta stilen ett steg lenger enn i hverdagen. Vi har saumfart sminken på årets Coachella-deltakere og silt ut de største trendene – slik at du kan la deg inspirere.

Lek og prøv deg frem, miks de forskjellige trendene og finn din helt egen festivalstil i sommer!

Glamorøs med glitter

Det er ingen tvil om at glitter har kommet til festivalarenaen for å bli. For å være glitrende glamorøs behøver du ikke en gang å være spesielt kompetent på sminkefronten.

Stilen er nemlig såre enkel å mestre. Og mens annen sminke raskt vil smelte og renne i varmen, holder glitter seg trofast gjennom dagens solskinn og nattens sene timer.

Du kan gjerne holde resten av sminken nedtonet og la de glinsende partiklene stjele showet. Det kan være lurt å fokusere på å fremheve enkelte trekk, men hva det er – øyelokk, kinnben eller lepper – er helt opp til deg.

Kropps- og ansiktsglitter får du tak i både hos forhandlere som selger kosmetikk, i hobbybutikker og i butikker som fører festartikler. Og hvis glitteret ikke er selvklebende, kan du smøre litt vaselin på huden før du klemmer på glitteret.

Smilende dame med rosa krøller og rosa glitter i kinnene