Bogerud tekstil har byttet lokale på Gunerius!

Bogerudgjengen foran sitt nye butikklokale! Her holdt Kid til tidligere.
Ingvill (t.h.) er andre generasjon driver av Bogerud. Her med butikksjef Margrethe.
Bogerud har stort utvalg innen undertøy av merker som Triumph og Sloggi.
Bunad til barn og tilbehør til bunad får du hos Bogerud.
Bogerud har stort utvalg i garn og garnoppskrifter. I tillegg har de veldig god kompetansje så her får du råd og hjelp av Sissel (bildet over) og de andre jentene som jobber her.
Babyklær til gutt og jente. Bogerud har også stort utvalg i klær til premature babyer.
Vi må ikke glemme ull!! Bogerud har et stort utvalg av ullplagg. Nydelig mot huden - og klør ikke.

32 år etter åpningen på Gunerius har Bogerud flyttet inn i nye lokaler hos oss!

-Vi er så fornøyd med det nye lokalet vårt! Butikken har blitt mer intim og mye mer koselig! OG - vi har det samme vareutvalget som tidligere!

Vi har jo vært på samme sted i så mange år, så og håper alle kundene våre fremdeles finner oss selv om vi nå er litt lenger ned i gangen. Lokalet har fått nytt inventar og blitt oppdatert og stilig, så det er imidlertid gode grunner til å ta turen innom, sier Ingvill Garden.

Bogerud Tekstil er en butikk med lang tradisjon – faktisk fyller butikken hele 60 år i 2025. Den første butikken ble åpnet på Bogerud i Oslo i 1965. Konseptet: Klær av høy kvalitet til gunstige priser for hele familien. Et etterlengtet konsept som raskt ble godt mottatt.

– Bogerud Tekstil ble startet opp av mine foreldre, Elbjørg Anke (tidligere Nielsen) og Niels Nielsen. Det ble startet opp som en av de første lavprisbutikkene i Norge, som det ikke fantes noe særlig av på den tiden, forteller Ingvill Garden, eier i Bogerud Tekstil.

– Det var såpass rimelig at folk reiste fra omtrent hele landet for å handle i butikken. Sortimentet var ganske likt som i dag, men det bestod på den tiden av mer barneklær, håndklær og sengetøy, i tillegg til herreklær som vi ikke har i dag, forteller hun.

Bogerud Tekstil består i dag av 16 forretninger sentralt i Østlandsområdet. Den største butikken har beliggenhet på Gunerius kjøpesenter, midt i hjertet av Oslo sentrum.

En kasse i hver avdeling og syv ansatte på jobb

Bogerud Tekstil på Gunerius åpnet dørene i 1992. Butikken har holdt til i samme lokaler helt siden åpningen for 32 år siden.

– Min far hadde god kontakt med Olav Thon og fikk tilbud om lokalet gjennom ham. Da vi åpnet var det faktisk jeg som var butikksjef, og butikken gjorde det raskt veldig bra. På det meste tror jeg vi var syv ansatte midt på dagen for å ekspedere alle kundene, og vi hadde en egen kasse i hver avdeling, forteller Ingvill.

– I dag har vi ikke så mange ansatte på jobb, men det er fremdeles den butikken som har størst omsetning av alle butikkene. Jeg må nok innrømme at det er den butikken som ligger mitt hjerte nærmest. Det er jo der det hele startet for meg, så det er en litt spesiell butikk.

– Lokalene vi har hatt hele veien er blitt litt for store for oss, og vi har alltid synes at lokalene der hvor Kid Interiør har holdt til har vært veldig trivelige. Derfor slo vi til og det blir spennende med en forandring.

Bogerud Tekstil er på plass i nye lokaler 1. mai, med hyggelige aktiviteter for nye og faste kunder, med massevis av gode tilbud.

– Nytt for lokalene er at garnavdelingen kommer til å komme helt i front. Det er veldig viktig for oss, og vi selger mye garn, så det blir spennende å se hvordan det blir mottatt.

Butikksjefen har jobbet i Bogerud i 32 år

I dag er det ikke lenger syv ansatte og en kasse i hver avdeling. Likevel kan det være at du får hjelp av en ansatt som jobbet i butikken på den tiden også.

– Jeg var med på å åpne butikken på Gunerius i 1992, men da som ekstrahjelp. Jeg studerte for å bli advokatsekretær, og jobbet på Bogerud Tekstil ved siden av studiene. Jeg trivdes imidlertid så godt i jobben at jeg ble værende, og har vært i selskapet siden, sier Margrethe Skaug, butikksjef for Bogerud på Gunerius.

På 32 år har hun fått utforske en rekke Bogerud-butikker og områder innad i selskapet. Fra ekstrahjelp, til butikkmedarbeider og butikksjef mellom 1997 til 2003 på Gunerius, til å jobbe med markedsføring og regnskap ved hovedkontoret til Bogerud, og deretter tilbake som butikksjef på Bogerud på Gunerius og to andre butikker i februar i år.

– Det er utrolig gøy å komme tilbake som butikksjef for butikken på Gunerius. Det er en butikk med mange kunder og mye som skjer, og det synes jeg er gøy. I tillegg har vi mange faste kunder som det alltid blir gode samtaler med, forteller hun.

– Gunerius er et hyggelig kjøpesenter, med godt samhold og miljø i vår egen butikk og blant kollegaer i de andre butikkene på senteret.

Bogerud Tekstil er best kjent for kvalitetsprodukter og sitt gode utvalg av garn, strikkutstyr og sy-utstyr, ullundertøy til dame og herre fra Janus, Safa og Dovre, undertøy til dame og herre fra Triumph, Sloggi og Naturana, samt et godt utvalg av babyklær og klær til voksne damer.

– Vi har fremdeles samme, gode kvalitetsmerker som fra begynnelsen. Jeg tror det er noe av det som gjør oss unike. De fleste klesbutikker sikter seg inn mot yngre målgrupper, men vi er for voksne damer, og er stolte av det, forklarer hun.

Hva tenker du om at dere nå skal bytte lokaler?

– Det gleder jeg meg veldig til. Det blir en ny og frisk start, som er både gøy og spennende. Og det blir både hyggelig aktiviteter og gode nyåpning-salg når vi er på plass, avslører hun.

Ingen planer om å gi seg etter pensjonsalder

Margrethe er imidlertid ikke den eneste som har vært en del av Bogerud-besetningen i mange år. Sissel Elvebakk har jobbet som butikkmedarbeider ved Bogerud Tekstil på Gunerius i 17 år, og har ikke planer om å gi seg med det første, selv om hun snart skal gå av med pensjon.

– Jeg har bare et halvt år igjen før jeg skal gå av med pensjon, men jeg kommer ikke til å gi meg helt. Det er så koselig både å være her og jobbe her, forteller hun.

Hun er ikke den eneste som har fortsett å jobbe i butikken etter pensjonsalder.

– Det er faktisk veldig mange av de ansatte i Bogerud Tekstil som har gjort det samme gjennom årene, noen helt til de har fylt 80 år. Da hjelper de til i butikken av og til eller bistår som ringehjelp. Jeg kommer til å fortsette å være i butikken en dag eller to i uken.

– Vi har mange faste kunder som stadig er innom, og da får du et godt forhold til alle sammen, og du blir glad i dem. Mange av dem har vi fulgt fra barna var små til de har blitt store, og så kommer de voksne barna innom i senere alder og husker å ha vært her.

Sissel er ansvarlig for garnavdelingen i butikken, som også blir sentral i nye lokaler.

– Det blir moro, og nå er det også så mange unge som strikker. Det er gøy å se, og vi prøver å tilpasse oss med blant annet egne tilbudsdager og gode rabatter for studenter.

Hva er det beste ved å jobbe hos Bogerud Tekstil på Gunerius?

– Det må være de hyggelige kundene og de gode kollegaene. I tillegg har vi et godt samhold vi som jobber her, og vi liker oss spesielt godt på Gunerius. Det ligger sentralt, som gjør at det også stadig titter helt nye kunder innom, forteller hun.

En familiebedrift også i årene som kommer

Garden forteller at hun tror Bogerud skiller seg ut fra andre butikker på grunn av produktutvalget.

– Det er ikke produkter du trenger hele tiden, men når du trenger det, vet du ikke hvor du skal begynne. Da er anbefalingen å komme til Bogerud Tekstil først. Det er for eksempel ingen som selger lommetørkler lenger, men vi har det, forteller hun.

Skal du lappe en dunjakke, trenger utstyr til symaskinen eller skal sy på lapper med motiver til barna, da vil du finne det du trenger hos Bogerud.

– Vi har mange varer som ingen andre fører, og et stort sortiment med mye forskjellig.

Hun vet hva hun snakker om, som selv nesten er oppvokst i butikken. Hun var med fra hun fremdeles lå i barnevogn og kan fortelle at hun, med litt hjelp fra foreldrene, gjorde sitt første salg allerede som 9-åring. Og det ser ut til at Bogerud Tekstil vil være en familiebedrift også i årene som kommer.

– Jeg har en sønn som studerer økonomi og administrasjon, som allerede er involvert i bedriften og synes det er gøy. Han kommer nok til å ta over etter hvert hvis mulighetene i markedet er til stede, avslutter hun.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 20:00