Her sikrer du deg høstens beste råvarer

Nå er det lam som gjelder. I delikatessebutikken Polarkjøtt på Gunerius finner du årets norske og ferske fårikålkjøtt, lammestek og lammekjøttdeig.

polarkjøtt
KVALITETSRÅVARER: Nå som høsten er her selger Polarkjøtt på Gunerius mye lam – lammestek, lammekjøttdeig og fårikålkjøtt. Ellers selger de mye oksehaler, som passer seg ypperlig til å koke kraft på. FOTO: Tone Ruud Engen
polarkjøtt
EKSPERTEN: Yashar Banihashemi er daglig leder på Polarkjøtt og har bred kunnskap i faget. Spør han om gode råvarer eller få hans egen oppskrift på høstens mest spennende lammestek. FOTO: Tone Ruud Engen
polarkjøtt
HØSTENS LAM: Nå er lammekjøtt svært populært. Hos Polarkjøtt kan de kutte opp fårikålkjøttet for deg direkte. De selger også lammekjøttdeig, lammekoteletter og lammestek. FOTO: Tone Ruud Engen

- Nå som høsten nærmer seg er det lam som gjelder, sier Yashar Banihashemi, daglig leder ved delikatessebutikken Polarkjøtt på Gunerius.

Polarkjøtt finner du i underetasjen på Gunerius. I kjøttdisken finner du delikatesser av alle slag. Alt kjøttet er halalkjøtt – noe som gir deg de ferskeste og møreste råvarene.

Prøv denne oppskriften på lammestek i høst

- Lammekjøttet er på sitt beste akkurat nå, og vi kan tilby årets norske og ferske lam av høy kvalitet til utrolig lave priser, forteller Banihashemi.

Det de selger mest av på denne tiden av året er fårikålkjøtt, lammekjøttdeig og lammestek.

Har du lyst til å prøve en litt annen vri på lammesteken denne høsten, så har Banihashemi en smakfull oppskrift som kombinerer lammestek med ferske urter og spennende smaker.

- Gå til innkjøp av en fersksurret lammestek. Mariner kjøttet med yoghurt, chili, hvitløkspuré, fersk persille og koriander. Tilsett til slutt en klype salt og olivenolje. Sett lammesteken i ovnen på lav varme i cirka fem timer, forklarer han.

Langtidssteking gir det møreste og mest saftige lammekjøttet. Server med en smakfull ratatouille (oppskrift fra Matprat.no finner du her) og ovnsstekte eller fløtegratinerte poteter.

God service og konkurransedyktige priser

Polarkjøtt har opp gjennom årene fått en rekke stamkunder som setter pris på butikken deres, noe Banihashemi mener kommer av den gode servicen de kan tilby.

- Vi ønsker å tilby våre kunder best mulig service, både når det gjelder kvalitet og kundebehandling. Vi er også veldig opptatt av å tilby kundene våre konkurransedyktige priser, sier han.

Bak disken finner du alltid blide og imøtekommende ansatte. De besitter imidlertid også mye kunnskap som kommer godt med til matlagingen.

- Vi kan alt om kjøtt og partering. Vi vet hva de forskjellige delene på dyret kan brukes til og hvilken type kjøtt som passer til ulike retter, forklarer Banihashemi.

Blant annet selger de mye storfehaler – en råvare som slett ikke får like mye oppmerksomhet som den burde, og som passer ypperlig til å koke over lengre tid og lage kraft og smakfulle supper.

Polarkjøtt finner du i underetasjen på Gunerius med gangavstand fra buss, trikk og t-bane. Gunerius har også mange parkeringsplasser dersom du ønsker å kjøre bil til senteret.