Her er høstens hotteste interiørtrender

Kvalitet og blanding av materialer som tre og marmor
Stue med lyseblå sofa, salongbord, krakker og puffer i ulike farger.
Skap liv i stua med detaljer i rosa og oransje!
Kvinne holder fram en keramikkskål
Asymmetriske skåler med grønnsaker
Keramikkvase med slitt glasur
Wabi sabi handler om å se skjønnheten i det uperfekte. Bland asymmetri og rene linjer for en spennende effekt.

La deg inspirere av kvalitet og varige materialer, knallfarger, østens estetikk og britiske hytter høsten 2023.

Høsten er tid for fornyelse, med en ny start og hverdagsrutiner. Og hva er vel bedre enn å gå årstiden i møte med en fornying av interiøret?

Vibeke Illevold Nordsveen er lidenskapelig opptatt av interiør, og står bak instagramkontoen @enkonstrast. Hun har flere ting hun ønsker seg denne sesongen, men det er spesielt én gjenstand som troner øverst på ønskelista.

– Det er en trådløs bordlampe! Den kan du flytte rundt etter behov, og den passer til alt, uansett hvilke interiørtrend du foretrekker!

Vi spurte Vibeke om hvilke interiørtrender som stikker seg ut i høst:

Oransje + rosa = sant

Farger er i vinden som aldri før, og denne høsten er det spesielt kombinasjonen oransje og rosa som skaper spenning i interiøret. Denne fargesprakende sammensetningen oser energi, og vil gi deg kraft og glede gjennom hele høsten og vinteren.

– Det er rosa i ulike nyanser, ferskenfarge og oransje som gjelder. Varme farger er trendy, konstaterer Vibeke.

Det finnes mange flotte nyanser å velge mellom, avhengig av hvor mettede farger du liker. Duse pastellnyanser er nydelige mot en beige bakgrunn, mens knallfarger passer bedre i kombinasjon med hvitt.

Prøv deg frem med ulike pyntegjenstander, småmøbler og tekstiler for å finne fram til din favorittkombinasjon.

Japansk estetikk

Vi blir aldri lei østens estetikk! Denne høsten kan du hente inspirasjon fra Japan og wabi sabi, som handler om å sette pris på og se skjønnheten i det uperfekte.

Wabi sabi hyller det enkle livet, og de asymmetriske detaljene. En skakk krakk, en nedsittet stol eller et bord med hakk i er helt wabi sabi, og viser tegn på kjærlig bruk og levd liv.

Med wabi sabi som ledetråd, kan du følge hjertet og innrede hjemmet ditt etter dine personlige behov og hva som gir deg godfølelsen. Sammen med den stramme nordiske stilen får hjemmet ditt et lekent og stilfullt uttrykk.

– Finn fram håndlagde krukker, vaser og boller, eller gå på loppemarked og let etter skatter. Bland det med de rene linjene for maksimal effekt, råder Vibeke.

TIPS!

DIY: Ta en gammel vase du allerede har og kle den med leire, eller mal den med maling som du blander litt bakepulver i. Da vil du få en struktur på malingen som ikke blir helt perfekt og helt i wabi sabi-ånd. Og vips så har du en ny «gammel» vase!

Marmorbord, trestol, keramikk og glass
Gul stol i rom i grå betong og med en tredør i bakgrunnen.
Marmorplate med lampe av metall og figurer av tre
Grønn sofa i en stue med grønne planter
Kvalitet og naturlige materialer som stein, lin og tre er en av høstens største trender.

Kvalitet som varer

Bruk og kast-mentaliteten er definitivt over, og nå er det kvalitet som gjelder. Derfor velger vi møbler og interiør av kvalitet og holdbarhet, og vi vil fylle hjemmene våre med materialer som stein, lin, terrakotta og treverk.

– Sammen med grønne planter skaper det et naturlig og frodig uttrykk, sier Vibeke.

Kombiner bord eller benkeplater i stein med gardiner av lin. Har du noen møbler av tre eller bambus i tillegg, blir det nettopp den perfekte sammensetningen av materialer som vi ønsker oss nå.

Mørkt treverk, som valnøtt og mørkbeiset eik, er på full fart inn, og erstatter mye av det lyse treverket som har dominert interiøret en stund.

– Det er superfint å kombinere mørkt treverk med det lyse. Har du for eksempel et lyst tregulv, er det nydelig å kombinere med mørke eikefronter på kjøkkenet, eller mørke møbler. Det gjelder å finne balansen mellom det lyse og det mørke, forklarer Vibeke.

TIPS!

DIY: Bytt ut glassdørene i vitrineskapet med rillet glass! Da slipper lyset gjennom, samtidig som du skjuler det som er bak.

Soverom med flettede kurver og sengeteppe med blonder. Foto til artikkel om interiørtrender høsten 2023.
Kjøkkenskap fullt av glass og servise. Foto til artikkel om høstens interiørtrender 2023.
Cottage core er en oppdatert og mer fargerik trend enn shabby chic. Lek deg med en miks av farger, former og mønstre.

Landlig følelse med cottage core

Elsket du den romantiske og nostalgiske shabby chic, kan du glede deg over at en ny, tidsriktig variant er tilbake! Cottage core får oss til å tenke på et lite britisk hus med roser klatrende opp etter veggene, og minner oss om det gode livet på landet.

Interiøret er preget av en herlig, lun og fargerik blanding av mønster, tekstiler og former.

– Når jeg ser trenden, får jeg lyst til å bo på bygda, sier Vibeke.

Denne stilen handler om å være nær naturen, både ved å dyrke og hente egen mat, men også å bringe inn naturlige materialer som tre, stein og bomull. Finn frem gamle gjenstander og møbler – her kan du blande nytt og gammelt i en fornøyelig miks.

Er du glad i å drive med håndarbeid, kan du trygt finne fram heklenål og symaskin. Hekling, strikking, quilting og broderi går nemlig hånd i hånd med cottage core.

Hvis du er usikker på om denne stilen er for deg, anbefaler Vibeke å starte i det små.

– Begynn med små puter, pledd og pyntegjenstander. Lag små stillebener for å se hva som er deg. Her kan du mikse både retro og nytt, så føl deg fram. Og husk at alt kan males!