Meny
 

Bli kjent med Silver Chopstick and Sushi Heaven

silver chopstick sushi heaven

KINESISK MAT: Silver Chopstick & Sushi Heaven spesialiserer seg på kantonesisk mat.

Visste du at restauranten har eksistert i snart 30 år, og at de spesialiserer seg på kantonesisk mat – et av Kinas åtte kjøkken? Her blir du bedre kjent med familiebedriften, får lære mer om historien deres og maten de serverer.

 

Dørene til Silver Chopstick & Sushi Heaven AS åpnet på Gunerius i 2016, men historien til den hyggelige restauranten med kantonesiske retter startet faktisk allerede i 1989.

 

– Restauranten ble først startet opp i 1989 på Oslo City av tanten min. Hun hadde et ønske om at det norske folk skulle oppdage og bli kjent med kantonesisk mat, sier Feng Wen Ling, daglig leder ved Silver Chopstick & Sushi Heaven på Gunerius.

 

Kantonesisk mat kommer fra det kantonesiske kjøkkenet, og er et av Kinas åtte store kjøkken. Maten består i stor grad av stekt mat, dampede retter og wok, og kommer fra provinsen Guangdong i Kina.

 

MENY: På menyen finner du en rekke spennende retter fra det kantonesiske kjøkken, og restauranten eksperimenterer stadig med nye oppskrifter.

EN PAUSE: Ta en pause fra handleturen med en liten matbit.

 

Kunder har spist på restauranten siden barndommen

I 1989 var det ikke så mange asiatiske restauranter i Oslo, og retter som vi kjenner godt til i dag – slik som dumplings og chopsuey, ble også da godt mottatt av kundene. Etter nesten 26 år på Oslo City, måtte imidlertid restauranten stenge.

 

– I 2015 ønsket tanten min å pensjonere seg, og restauranten ble lagt ned. I ettertid var det mange faste kunder som savnet maten, og spurte om kokken kunne tenke seg å gjenåpne restauranten, forklarer Wen Ling.

 

– Flere kunder kunne fortelle at de hadde spist på restauranten siden barndommen og følte en tilknytning til restauranten og maten. På bakgrunn av etterspørselen fra kundene og kokkens lidenskap for at flere generasjoner skulle bli kjent med kantonesisk mat, bestemte vi oss for å åpne restauranten igjen, sier hun.

 

Og den nye restauranten ble åpnet på vårt kjente og kjære Gunerius.

 

– Hele familien har lenge hatt kjennskap til Gunerius, og vi har handlet mye der. Vi er blitt glade i senteret. Da vi skulle åpne restauranten syntes vi at Gunerius hadde en fin beliggenhet, flotte og oversiktlige lokaler, i tillegg til at det er mange mennesker som er innom hver eneste dag, sier Wen Ling.

 

Hva er den største fordelen med at restauranten ligger på Gunerius?

 

– Det er nok beliggenheten og menneskene. Det er flott at restauranten ligger inne på et kjøpesenter, for da kan kunder som er sultne etter en handletur komme innom oss for en matbit, forteller hun.

SUSHI HEAVEN: Restauranten finner du i første etasje på Gunerius.

 

Dette bør du teste ut på menyen

Restauranten er fremdeles en familiebedrift, og faktisk er det også en slektning av Wen Ling som startet opp Beijing House i Oslo, en av Norges eldste kinesiske restauranter.

 

– Det har nok vært inspirasjonen til å åpne en egen restaurant, at det er så mange i familien som har drevet med mat opp gjennom årene, sier hun.

 

Hva er mest spennende ved å være daglig leder på Silver Chopstick & Sushi Heaven?

 

– Det er spennende å se utviklingen til restauranten, og jeg blir veldig glad når jeg ser hvordan utviklingen har vært fra åpningen i 2016 frem til i dag. Det var en del utfordringer i starten, men vi har hatt en veldig positiv utvikling, forteller hun.

 

– Det er også hyggelig å høre fra kundene at de liker maten. Vi liker å eksperimentere med ulike nye retter, så det er alltid spennende å se om det blir godt mottatt når vi kommer opp med noe nytt.

 

Hva vil du anbefale gjestene å teste på menyen?

 

– Det er flere retter, som innbakte kongereker med sursøt saus. Nå som det er blitt litt kaldere, vil jeg også anbefale å prøve en av suppene våre. Kyllingsuppe hvis du liker en litt mildere smak, eller en Pekingsuppe som er litt mer syrlig og spicy. Bestill gjerne rekechips til, sier hun.

 

– For de som liker stekte nudler, vil jeg anbefale å prøve vår pasta med biff. Her bruker vi en litt bredere, men tynn nuddelvariant som gir en fyldig smak.

 

I tillegg finner du også et bredt utvalg av sushi, stekt ris og curry på menyen til Silver Chopstick & Sushi Heaven. Velkommen!

KINESISK MAT: Her finner du alt fra klassikere som chopsuey, til curry, stekt ris, nudler og sushi.