Morsomme kaker til barnebursdag
Skal du arrangere barnebursdag? Vi har kakeoppskriftene du trenger - enten du vil lage enkle fotballmuffins eller imponere med en flott sjørøverkake.
En flott bursdagskake trenger ikke å være vanskelig å lage, selv om det kanskje ser sånn ut. Under har vi samlet to morsomme (og relativt enkle) kaker du kan bake til barnebursdagen.
Cupcakes
- 4 stk egg
- frø fra 1 stk vaniljestang
- 200 g smør
- 300 g sukker
- 5 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 3 dl kremfløte
Sjokoladefrosting
- 200 g romtemperert smør
- 200 g melis
- 300 g hvit sjokolade
- ca. 3 dråper grønn matfarge
Slik gjør du
- Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frøene. Rør smør, sukker og vaniljefrø sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen.
- Vend forsiktig inn siktet mel og bakepulver i blandingen. Spe med fløte og bland røren godt sammen.
- Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble former for at muffinsen skal holde formen bedre. Fordel røren i formene og stek kakene midt i stekeovnen i 15-20 minutter. Avkjøl.
- Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
- Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
- Farg kremen til ønsket farge med grønn konditorfarge. Ha kremen i en sprøytepose med tip (gress str. 14) og sprøyt kremen på cupcakesene. Pynt gjerne med små fotballer.
Tips
Hvis du ikke orker å lage kaken fra bunnen av, får du kjøpt ferdigposer med både cupcakes, sjokoladekake og sukkerbrød. Da er det bare pynten som mangler.
Sjørøverkake
- 400 g smør
- 4½ dl vann
- 6 ss kakaopulver
- 9 dl sukker
- 9 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts natron
- 5 stk egg
Sjørøverkrem
- 250 g mykt smør
- 250 g melis
- 1 stk egg
- ca. 4 ss kakaopulver
Pynt
- 1 pose non stop sjokolade
- ca. 10 stk seigmann
- 2 stk lakrisstang
- grillpinner
- sorte ark
- litt hønsenetting (til utkikkstønne)
- bomullshyssing
Gele rundt båten
- 1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak
- ca. 5 dråpe blå konditorfarge
Slik gjør du
- Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken.
- Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.
- Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den så vidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.
- Del kaken i tre lengder (se bilde). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C).
- Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre.
- Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E.
- Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen.
- Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Tre seilene på trespyd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.
- Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.
- Oppskrifter og bilder
- matprat.no